maandag 29 oktober 2012

Genomineerd!

Thuis met Ingeborg is genomineerd voor twee Blog Awards!!! De Liebster Blog Award is om weblog's onder de aandacht te brengen met 200 of minder volgers en om je lezers te wijzen op andere leuke blogs. De Sunshine Award is voor bloggers om hun bijzondere stijl, betrokken schrijven en het feit dat het mensen inspireert of alle drie tegelijk....De nominatie is afkomstig van Naomi die mij op haar beurt zelf heeft geïnspireerd tot het bloggen. Het kringetje is dus weer rond...(prachtig hoe dat elke keer werkt)

Voor deze twee bijzondere nominaties ben ik gevraagd de volgende vragen te beantwoorden. (Dit viel nog lang niet mee...) Komt ie....

1. Waarom/ hoe ben ik met mijn weblog gestart?

Ik ben met mijn weblog gestart nadat ik "thuis zat" met een burn-out. Het grappige is dat ik eerder een weblog schreef en deze heet "de gele koffer" dit was een weblog waarin familie, vrienden en kennissen mij konden volgen in een nieuw avontuur in het buitenland.

De titel Thuis met Ingeborg was een avontuur van een heel andere orde. Dit was het avontuur, de ontdekkingsreis in "thuiskomen bij/met mezelf"

Ik merkte dat ik door van niets,  iets te maken/ dingen een tweede leven geven/ of zelfs nieuwe dingen creëren) zelf ook erg opknapte. Ik kwam thuis door te gaan; naaien (kleding v.n.), spullen recyclen (knopen, schelpen), mijn eigen groente verbouwen etc etc. 
De creaties staan beschreven op "Thuis met Ingeborg" 


2. Wat is je favoriete plaats in de hele wereld?

Ik voel me bevoorrecht al een aantal prachtige plekken op de wereld te hebben bezocht. voordat ik hier een favoriete plek uitkies (pfff lastige vraag ze zijn allemaal zo mooi op hun eigen manier), kom ik eerst terug op "Thuis met Ingeborg". Ik heb geleerd dat wanneer ik goed voor mezelf zorg, mezelf op de eerst plek zet ("hoe egoïstisch ....") ik me altijd op een fijne plaats in de wereld bevind, waar die plaats op dat moment ook is....


Dan om even terug te komen op de vraag, kies ik voor de watervallen van Iguacu. Dit is een Nationaal Park met 270 tot 300 watervallen, gelegen op de grens van Argentinie en Brazilie. Het is het grootste oppervlakte met allemaal watervallen van Zuid Amerika.

3. Wat is je favoriete "quote"?

Er komt nu een heel grappige bij me op...

"Zolang de bal rolt, is er (nog) hoop" . 

Dit werd gezegd toen het met het voetballen van het Nederlands Elftal nogal slecht ging (was het EK of WK?) (ik houd helemaal NIET van voetbal) 
'k Vind hem ongelooflijk grappig en het bijzondere is ook dat vaak in de grootste ellende de meeste mogelijkheden schuil gaan. Daarnaast vind ik het heeerlijk als iets tot het meest eenvoudige wordt teruggebracht.


4. Voor welk gerecht heb je altijd de ingrediënten in huis?

Pfff weer zo'n moeilijke...Eum..tsja volkoren pasta, verse knoflook en parmezaan  zou ik dan toch zeggen. Heerlijk om pasta te maken en die dan in een goede olie met voldoende knoflook even te bakken om deze af te maken met peper, zout en verse parmezaan (evt. met groene pesto). Zoals de blog-volgers weten ben ik momenteel aan het juicen dus is er altijd wel verse groente en vers fruit in huis om een heerlijk sapje van te maken.  


5. Wat is je favoriete liedje?

Make you feel my love ,Adele

(dit komt als eerste in me op)


6. Welke blog(s) inspireren jou?7. Welke actrice zou jou moeten spelen in de film van je leven?

Ik ben zelf erg weg van Carice van Houten, eerst dacht ik dat dat niet zou kunnen. Immers Carice van Houten is donker en ik licht...maar tsja ik mag kiezen en ze is een briljant actrice met een prachtige persoonlijkheid. Dus Carice van Houten kies ik. 
Zie onderstaande filmpje van haar met Isa Hoes en Paul de Leeuw.8. Welke kwaliteit vind je het meest waardevol in relaties?

ruimte (vrijheid) ,geheel jezelf zijn, liefdevol met elkaar omgaan en humor/plezier.


9. Welke persoonlijke karakteristiek ben je het meest trots op van jezelf?

Het meest trots ben ik op het feit dat ik mezelf wel lekker, gezond, "gek" vind, uniek zeg maar. 


10. Omschrijf je ideale vrije dag

Nou een goed voorbeeld was vandaag. Ik ben gewekt door Rune met een poezenknuffel opgestaan. (een mensenmannenknuffel mag ook...) Ik begon de dag met een fris glas water gevolgd door een paar glazen vers geperst sap. Vervolgens ben ik naar de Noordermarkt gegaan. Hier heb ik nog een vers sapje gedronken en linnen gescoord en lekker over de markt "gestruind". Vervolgens met de tram en bus terug naar huis waar ik werd verrast en getrakteerd op een spontaan sauna bezoek (!!!). Hier tussen de sauna's door een lekker wijntje gedronken en gelezen in een fijn boek (nieuwste van Arthur Japin) om vervolgens gezellig samen weer
huiswaarts te keren en opnieuw met een poezenknuffel welkom thuis geheten te worden.2 opmerkingen:

Naomi zei

I loved reading all this Inge. Thanks for playing and yes "Zolang de bal rolt, is er (nog) hoop" has a lot of meaning in it. A good one for me at the moment!

Zelf Doen zei

lieve Naomi, ik vond het ook fijn om dit op te schrijven, daar hing ik al een tijdje tegenaan, en dan is het juiste stootje het beste. En ook even op de reservebank zitten of de bal slechts een klein trapje geven is niet "Buiten Spel"....(wat een wijsheid en dat over voetbal). Dag lieverd ook lieve groetjes aan de gele tas....
-X- Ingeborg