mmmmmm.....
mosterdsoep!
Met als geheime wapen: stukjes gerookte zalm (kleine hoeveelheid en in kleine stukjes toevoegen)
Succes verzekerd.
(behalve dan voor mensen die niet van mosterdsoep houden)
zelfgemaakte mosterdsoep met stukjes gerookte zalm |
- 1 liter kippenbouillon
- 40 gr. boter
- 3 eetl. bloem
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetl. grove mosterd (Groninger mosterd)
- 3 eetl. slagroom
- 2 eidooiers
- bieslook
- beetje gemalen kurkuma (of als je dit niet hebt kerriepoeder)
- gerookte zalm
Bereidingswijze:
Je neemt een op koelkast temperatuur fles rose. Je opent deze en schenkt een glas in, tijdens het bereiden van je mosterdsoep geniet je van je frisse rose....
1. Snipper de ui, fruit de ui in de boter licht bruin. Voeg de kurkuma of kerriepoeder en het uitgeperste teentje knoflook toe, fruit dit nog even mee en roer er dan de bloem door. Laat de bloem 1 minuut meebakken om te garen.
2. Schenk er al roerend de bouillon bij, breng de soep aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
3. Doe de soep door een zeef, voeg er de mosterd aan toe en roer het goed door.
4. Klop de eidooiers los met de room en doe er een beetje soep bij, roer het door elkaar en voeg dit aan de soep toe, roer het met een garde goed door de soep.
5. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en voeg deze aan de soep toe. Haal de pan van het vuur snipper er wat geknipte bieslook over en je kunt de heeerlijke mostersoep opdienen.
Eet smakelijk!
Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Rune
&
het professionele testteam:
Alex testlid mosterdsoep
Naomi testlid mosterdsoep
4 opmerkingen:
Lekker - natuurlijk!
"That's what she said..."
;)
Ingeborg
ook ik heb hem vandaag mogen proeven en hij is net zo lekker als hij er uitziet.
Maar ja ik heb hem wel geproeft bij de master zelf.
gr
Joyce
ja lekker he......dat was smullen geblazen...
liefs van "the master zelf"
X
Een reactie posten